IMG_4503 TREBINJE | U trebinjskom Kulturnom centru danas su izložene 24 fotografije - radovi djece sa posebnim potrebama, nastali u kreativnoj foto-radionici "Govorimo o mogućnostima kroz fotografiju", a koju je organizovao UNICEF BiH u saradnji sa Udruženjem roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja.
Fotograf Amer Kapetanović, vođa projekta, rekao je da je fotografija bila odličan medij za rad sa djecom sa invaliditetom.
Naša je odgovornost omogućiti osobama sa invaliditetom nesmetan pristup svemu onome čemu pristup ima ostatak populacije. Svaka fotografija koja je danas izložena je svojevrstan pogled u njihov svijet i moje kolege i ja smo naprosto oduševljeni onima što oni postižu“, rekao je on.
Izvršni direktor udruženja „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja Mijat Šarović zahvalio se UNICEF-u na organizovanju radionice, dodavši da je kroz ispoljavanje kreativnosti ona omogućila djeci ometenoj u razvoju da se osjećaju kao ravnopravni članovi zajednice.
Petodnevnu radionicu su uz Amera Kapetanovića organizovali i njegove kolege Trebinjac Željko Budimir Keko i Haris Čalkić.

IMG_4505

M.I.