1653037562103.jpg (101 KB)

Факултет за производњу и менаџмент Требиње и Факултет техничких наука из Новог Сада, у сарадњи са ХП Медиа групом, данас је организовао предавање на тему „Примјена 3Д моделирања и дизајна за израду прототипова у тржишној комуникацији“

Гост предавач је проф. др Бојан Лалић који је редовни професор Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду.

„Срећан сам када имам прилику да радим на пројектима који повезују науку, универзитет, привреду... Наша будућност је у афирмацији свега онога што радимо у нашим учионицама, у природном окружењу. Како за наше студенте тако и за нас.“, казао је проф. др Лалић.

На предавању су студенти могли слушати о брзим промјенама производа, процесима, тржишту, догађањима.

„Морамо ми као средина која образује инжењере да одговоре на то, да када дођу у тај вртлог који се дешава, да буду неко ко добро плива у том простору.“, казао је др Лалић.

Проф. др Мирјана Миљановић, координатор овог пројекта каже да када идеја и креативност се претворе у проивод који ствара неку вриједност – настају креативни производи.

1653037562089.jpg (117 KB)

„Циљ је да се циљним групама пренесе порука на визуелан начин, кроз 3Д. То је лакше потрошачима, који могу да виде и укус и мирис преко нове технологије и боље унапријед упознају производ. У питању је нова технологија која је примјенљива у свакој области“, објаснила је проф. др Миљановић.

Пројекат је суфинансиран од стране Министарства за технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српке.