slikacitava.php TREBINJE l Fudbalski klub Leotar prije nešto više od tri mjeseca bio je pred gašenjem, a sada je četa sa "Polica" osvojila titulu jesenjeg šampiona Prve lige Republike Srpske, sa velikim šansama da se vrati u elitno bh. društvo.
Novo rukovodstvo unijelo je novu energiju u klub i uspjelo ono o čemu ni sami na početku nisu smjeli da maštaju. Stidljivo se govorilo o plasmanu u gornji dio tabele, a sada je Leotar glavni kandidat za povratak u Premijer ligu, iako na proljeće ima mnogo teži raspored. „Jesenja titula je nagrada za sve ljude u klubu i veliki podsticaj da ustraju u namjerama da vratimo zajedno klub tamo gdje mu je objektivno i mjesto, a to je Premijer liga BiH. Ove ambicije nam ne nameće niko, one su nam se same nametnule kada smo se prihvatili posla u Leotaru. Forma nam je varirala tokom sezone, ali kada se sve sabere i oduzme, mislim da smo bili najkonstantniji i da smo zasluženo na prvom mjestu„ naglasio je šef stručnog štaba Leotara Damjan Ratković.
Trebinjci su posljednje dvije utakmice odigrali u dobroj formi.
Možda je i šteta za nas što se prvenstvo završava, jer smo konačno uspjeli da povežemo dvije dobre utakmice. Ipak, odmor će nam svima prijati. Kasnili smo sa pripremama, a tim "krpili" u hodu... Ovu pauzu treba dobro da iskoristimo, da napravimo analize i vidimo šta nam je potrebno da i na kraju prvenstva ostanemo na prvom mjestu. U dogovoru sa saradnicima i upravom napravićemo plan transfera u oba pravca. Već imamo neke planove i ideje, ali vidjećemo. Ima vremena za takve razgovore“, nastavio je Ratković.
Rudar Prijedor i gradiška Kozara su dva boda iza Leotara i oni će biti glavni konkurenti Trebinjcima za prvo mjesto.
Imaju kvalitetne sastave, povoljniji raspored od nas i trka će na proljeće sigurno biti interesantna i neizvjesna. Ne bih otpisao ni ostale ekipe iz trke, ali ova tri tima imaju infrastrukturu za Premijer ligu“, dodao je Ratković. Afirmacija Leotar je u ovoj sezoni napravio spoj mladosti i iskustva.
Afirmisali smo nekoliko mladih igrača koji će predstavljati budućnost kluba u narednom periodu. Neke vjerovatno nećemo uspjeti da zadržimo jer postoji veliki broj klubova koji se interesuje za njih. Neki će sigurno ostati, jer čine okosnicu tima. Iskusni Semjon Milošević, Nenad Stojanović, pa i nešto mlađi Vladimir Todorović i Srđan Andrić dali su nemjerljiv doprinos uspjesima kluba i razvoju ovih igrača„ rekao je Ratković.
Čedomil Mucović/ Glas Srpske