242942.jpg (387 KB)

У десетак села на подручју Гацка и даље су активни пожари, а ватрогасци су интервенисали и током ноћи у оним гдје се ватра била приближила кућама, изјавио је командир гатачких ватрогасаца Алекса Вучковић.

- Велике површине су захваћене пожарима, а ватрогасци интервенишу по приоритетима и гдје су угрожени објекти - рекао је Вучковић и додао да је ноћ протекла релативно мирно, иако су интервенисали и од ватре бранили објекте у селима Браићевићи и Бодежишта.

Ватрогасци су синоћ од пожара бранили и једну викендицу у селу Степен.

Вучковић је за Срну навео да су три екипе ватрогасаца данас на терену и прате ситуацију, док су двије дежурале током претходне ноћи и додао да им не иде на руку што од јутрос дува јачи вјетар, па постоји и могућност ширења ватре.

Осим интервенција на пожарима на отвореном, који су претходна три дана захватили гатачку општину, ватрогасци су током протекле ноћи интервенисали и у селу Љесков Дуб, гдје су одбранили од ватре једну кућу, док је помоћни објекат већ био изгорио.

Вучковић је додао да су процјене да су пожари на отвореном настали искључиво људском непажњом и апеловао нарочито на сеоско становништво да ватру не пали на отвореном и да је не остављају без надзора.