182591.jpg (119 KB)

Генерал Ратко Младић поручио је народу Српске да чува своју Републику, те додао да је то најважније, истакао је за РТРС Дарко Младић, син генерала Младића.

- Зна Ратко шта народ мисли о њему. Поручује да се чува Република Српска и да није он битан, већ опстанак Републике Српске - истакао је Дарко.

Истакао је да је да је генерал посебно захвалан предсједнику Судијског вијећа који је имао издвојено мишљење у пресуди.

- Добро је звучао кад сам га посјетио. Држао га је адреналин, видјећемо како ће у наредним данима то све одразити се на његово здравље. Народ је прозрео њихову намјеру, никаква сила не може натјерати да лаж постане истина и то Ратко зна - нагласио је Дарко Младић.

Истакао је да је са генералом разговарао један час.

- Још је рано за информацију гдје ће Ратко Младић служити данас досуђену казну доживотног затвора. Пркосно је расположен, рекао је да поручим свима да би се забринуо да су га ослободили. НАТО пакт га је судио и осудио због тога што је бранио свој народ и спријечио планове НАТО пакта да Србе протјера са својих вјековних огњишта - изјавио је Дарко Младић.

Жалбено вијеће Механизма за кривичне судове у Хагу изрекло је данас некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу другостепену пресуду којом га је осудило на казну доживотног затвор.