Maturanti 3.jpg (179 KB)

Матуранти Гимназије „Јован Дучић“ данас су по традицији посљедњег дана школе положили цвијеће на гроб пјесника чије име носи њихова школа, у Херцеговачкој Грачаници на Црквини.

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије поздравио је матуранте у име Епархије захумско-херцеговачке и "Фондације Свети Вукашин" и уручио им примјерке Новог завјета, те истакао да су они прва генерација која је вјеронауку учила свих 12 година школовања.

Владика је матурантима пожелио да остану уз свјетлост, љубав и истину.

"Ако будете вјерни својим пријатељима које стекнете током живота, и своје везе и љубави заснивали на дубоком односу, не само површинском него истинском односу истине и срца, тада ће и ваш живот имати благослов и свјетлост", поручио је владика Димитрије.

Maturanti 1.jpg (206 KB)

Лана Ћапин, матурант требињске Гимназије каже да су захвални за чињеницу да су прва генерација која је све вријеме школовања учила православну вјеронауку, те додала да је она значајан дио њихових живота.

"Вјера нам значи и прати нас, потребно је присјетити се свега што смо учили у школи, да су Бог и вјера свуда око нас и надам се да ће да нас прате и на факултету када буду најтежи тренуци", рекла је Ћапин.

Maturanti 2.jpg (156 KB)

Мишо Пешић, дирекор Гимназије „Јован Дучић“ пожелио је матурантима пуно среће у будућем животу и наставку школовања.

„Желимо им да постижу најбоље резултате и да се остваре у свему ономе штo буду жељели. Ово је заиста једна од бољих генерација у требињској Гимназији у посљедњих неколико година по мишљењу професора који су радили са ученицима", навео је Пешић.

Ова генерација требињских матураната броји 95 ученика из четири одјељења, а матурско вече прославиће у уторак, 31. маја у хотелу „Леотар“.

Maturanti.jpg (181 KB)