20230522_091328.jpg (235 KB)

 

Лидија Бeрдовић, ученица другог разреда Гимназије „Јован Дучић“ из Требиња, освојила је друго мјесто на конкурсу Црвеног крста РС, за литерарни рад на тему „Живимо мисију хуманости“.

На овом конкурсу, који је расписан поводом Недјеље Црвеног крста, учествовали су ученици основних и средњих школа - основци су могли да пошаљу литерарне и ликовне радове, а средњошколци литерарне.

Лидија је навела да врло често њихова професорица српског језика и ментор Татјана Лубурић прослиједи актуелне конкурсе и да јој је овај био посебно интересантан због саме теме.

„Данас је више него икада потребно причати о хуманости јер историја нас је упознала са људима који су имали све, а нису имали ништа док нас је упознала и са онима који нису имали ништа, а имали су све. На крају се поставља питање какав смо човјек и треба да се трудимо да на то питање дамо што бољи одговор“, каже Лидија.

Она је одличан ученик у требињској гимназији. Поручује да ова школа није баук и да ће свако ко упише гимназију брзо увидјети њен квалитет.

„Прваци на републичким такмичењима су ученици гимназије, конкурсе освајају, обично, гимназијалци, тако да то говори о квалитету и ученика и професора“, истакла је она.

У „Теми јутра“, Лидија је прочитала и дио награђеног литерарног рада, а Дарко Kуртовић и Далиборка Радановић, са овом свестраном и вриједном дјевојком, разговарали су и о њеној великој љубави-кошарци.