iskusenje.JPG (99 KB)

У Требињу су вечерас завршени 14. Дани малих ствари, представом „Искушење“, у продукцији Сцене „Маска“ и Шабачког позоришта, коју је на сцени Културног центра извео познати глумачки пар - Анета и Иван Томашевић.

Интригантна прича, измаштана са оне стране живота - одакле и човјеков свијет, његове жеље, увјерења и поступци изгледају битно другачији  - драматизација је романа „Бог, Ђаво и ја“ Драгана Маринковића Француза, чији адаптацију и режију потписује Иван Томашевић.

Доајен српског позоришног стваралаштва за Радио Требиње каже да тема, само по себи, привлачи пажњу публике: шта се дешава послије смрти, да ли почиње неки нови живот и какав би он могао да буде - питања су која свако од нас себи поставља.

iskusenje-2.JPG (141 KB)

Иако се посјетиоци позоришта више радују комедијама, прије два мјесеца на фестивалу дуо драме у Тополи управо је представа „Искушење“ освојила награду публике.

„И они који су је гледали више пута, сваки пут у представи открију нешто ново. Послије представе људи пуно размишљају о темама које она отвара, не само о животу послије смрти, него и о томе - да ли поступамо правилно сада док смо живи. Шта смо згријешили и да ли ће нам бити опроштено? Да ли ће нас се они према којима смо се огријешили, а то су обично наши најближи, кад их једном сретнемо, ако то постоји - стидјети или ће нам опростити?“, каже Иван Томашевић.

iskusenje-3.JPG (99 KB)

Анета и Иван Томашевић чести су гости Требиња на „Данима малих ствари“.

„Сваки фестивал има својих проблема и своју борбу за опстанак, а нама је драго да можемо да помогнемо, да дамо допринос да овај фестивал настави са радом и у овим тешким временима за културу. Са Требињем смо једну представу већ радили у копродукцији /„Токсини“/ а надамо се да ће бити још таквих заједничких представа“, истиче глумац из Шапца.