Слађан Кнежевић, духовити Херцеговац, није ни слутио да ће за кратко вријеме постати толико популаран када је први пут на свом инстаграм профилу објавио занимљив статус под псеудонимом „Господар Пршљенова“.

Како истиче, план је био да свој хумор дијели са максимум десет хиљада пратилаца па да угаси профил али онда је настао прави бум. За кратко вријеме, цифра оних који су запратили Кнежевића досегла је 319 хиљада. Сада за „Господара Пршљенова“ знају сви, у РС, Србији, али и наши људи у свијету лајкују и шерују занимљиве статусе овог Невесињца.

„У почетку је све било зезање а онда сам видио да ме људи стварно воле и прате. Слали су ми поруке подршке и захвалности што им уљепшавам свакодневницу. Оно што је битно да се не дотичем ствари које би било кога могле увриједити. Једини циљ је само добар смијех. За мене ни мало времена а за неког добитак велике количине позитивне енергије“, каже Кнежевић.

На самом почетку „Господар Пршљенова“ био је „Господар Прстенова“.

Негдје сам прочитао фору да лика који намијешта кичму зову 'Господар Пршљенова' и тако сам дошао на идеју да се представљам тим надимком. Показало се као звучно и духовито“, прича он и додаје да је за статусе који су данас на инстаграму крив првенствено твитер на ком има много духовитих људи, а онда стварна дешавања у својој околини која он обради и збије у 140 карактера на твитеру.

„Од недавно је 280, али краћи твит је увијек бољи твит“, шаљиво каже Слађан.

Популарни „Господар Пршљенова“ кроз шалу описује многе стварне догађаје, али каткад понешто и измисли за рад добре забаве и доброг смијеха.

„Запишем све смијешно што чујем од других, нешто сам вам као Вук Караџић, само немам дрвену ногу.“

Од шале се може и зарадити јер данас захваљујући оволикој популарности многе компаније и брендови желе рекламу управо на инстаграм профилу „Господара Пршљенова“.

„Што се тиче зараде - није то нека зарада како можда многи мисле, али довољно да купим цигарете и да имам жаргонски речено за кафане. Заједно са двојицом пријатеља се бавим угоститељством. Примарни посао ми је кафана у Невесињу. Има и оних који долазе због мог инстаграм профила, али мислим да прије свега долазе због људскости коју ми као прави Невесињци пружамо. Мислим да нема те особе која је два пута ушла у сада већ једну од најпопуларнијих кафана у Херцеговини а да није добила пиће на рачун куће. Дођу људи и из других градова, сврате да се упознају са мном, фотографишу, попију пиће... Увијек имамо госте из Гацка, Билеће, Требиња, Мостара, Чапљине... Некад чак дођу и из Сарајева.“

Слађану не смета што су његовим стопама кренули и други, што га свакодневно копирају.

„И ја понекад ископирам некога иако се трудим да ми статуси буду оригинални. Једноставно се деси јер сам прочитао толико твитова да некад кад ми добра фора падне на памет, не знам јесам ли то већ негдје прочитао или сам сам смислио. Не планирам да се бавим било каквом глумом, мислим да бих био лош глумац. Контактирали су ме за неки интервју углавном сви најчитанији портали из Србије, а и по неки из БиХ, али ово је први пут да сам било шта рекао неком новинару. Не видим сврху експонирања уопште. Објавим некад своју слику на профилу, али опет доста људи нема појма како изгледам, па тако редовно добијам поруке попут  'замишљали смо те другачије'“, прича нам Слађан и закључује да му је највише драго због чињенице да данас много више људи зна за Невесиње због твитер и инстаграм профила „Господара Пршљенова“, за који кроз осмијех каже да је - једна добра туристичка атракција предивног Невесиња.

Сунчица Пешић