IMG_9728.JPG (122 KB)

У Градској управи Требиње данас су споразум о пословно-техничкој сарадњи потписали градоначелник Требиња Мирко Ћурић и декан Приридно-математичког факултета Универзитета у Бања Луци Горан Трбић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да је потписивање споразума о пословно-техничкој сарадњи само предуслов - темељ да могу званично сарађивати на разним пројектима.

 „Планирамо да у наредном периоду организујемо заједнику конференцију, да учествујемо у пројектима прекограничне сарадње, као што су екологија, заштита животне средине и многе друге пројекте који ће у будућности бити на добробит факултета и града Требиња“, истакао је Ћурић.

Декан Приридно-математичког факултета Универзитета у Бања Луци Горан Трбић је казао да је споразум потписан формално јер град Требиње и овај факултет сарађују већ 10 година на разним пројектима.

„Очекујем да ће та сарадња бити интензивнија у будућности. Већ смо заједно учествовали у изради просторног плана, истраживању квалитета воде и климатских промјена на подручју Требиња, организујемо сваке године посјете студената у Требиње, а све са циљем промоције града Требиња и ПМФ из Бања Луке“, навео је Трбић.

У плану је да за 15-так дана планетаријум са Приридно-математичког факултета Универзитета у Бања Луци донесу и покажу дјеци из Требиња, са циљем да промовишу природне науке.