policija-upozorenje.jpg (138 KB)

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске упозорава грађане Српске да фотографије и податке са својих личних докумената не шаљу путем друштвених мрежа или електронске поште због могуће злоупотребе.

Током овог мјесеца полиција је добила више пријава грађана у вези са лажном наградном игром за бицикл "каприоло", која је организована на друштвеној мрежи "Фејсбук".

Из МУП-а Српске наводе да је у петак, 20. септембра, објављена наградна игра на лажној "Фејсбук" страници у којој фирма "Каприоло" поклања 25 бицикала.

У саопштењу се појашњава да је за учешће у наградној игри потребно да корисник означи да му се свиђа страница, те да подијели објаву на властитом профилу и у инбоксу наведе број од 1 до 500.

"Учесници лажне наградне игре након тога запримају поруку да су добитници бицикла, али да, ради преузимања награде морају доставити своју фотографију и слику личног документа, а траже се и остали подаци као што је име родитеља, адреса, контакт телефон", наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

МУП Српске обавјештава грађане да је, као и у раније евидентираним случајевима, једини циљ извршиоца који је креирао ову страницу да прибави њихове личне податке ради злоупотребе.