20190916_123154.jpg (312 KB)

Требиње ће до средине октобра добити нову бициклистичку стазу, када је планирано одржавање Балканског првенства у бициклизму. Радове  је данас обишао градоначелник Мирко Ћурић, који је подсјетио да они почели прије десетак дана, као и да ангажована грађевинска оператива и људство јавних установа и предузећа.

У питању је стаза дужине 15,2 километра, која цијелом дужином иде уз воду, најприје уз обалу Требишњице, затим поред Горичког језера и ријеке Сушице, а води од тунела у требињском насељу Мокри долови, да би се завршила у Јазини.

biciklisticka-staza-1.jpg (358 KB)

„У првој фази биће уређен терен некадашње пруге у дужини од око пет километара, од новоизграђене саобраћајнице у Мокрим доловима, кроз тунел у Полицама, преко жељезничког моста и  прогом уз Горичко језеро до Мичевца, док ће у другој фази бити санирана дионица до излетишта Јазина. Консултовали смо требињско Планинарско друштво "Вучји зуб", чији су се чланови максимално ангажовали, како би се стаза најбоље уредила“, казао је градоначелник Ћурић.

Како би се радови што квалитетније и брже завршили, тимови су подијељени по секторима. Ангажовано је и петнаестак припадника Јединице цивилне заштите Хидроелектрана на Требишњици. Миодраг Батинић, шеф ове службе казао је да се радови изводе планираном динамиком, као и да ће прва фаза радова бити завршена до одржавања Балканског првенства у бициклизму.

20190916_122258.jpg (377 KB)

За Игора Шкера предсједника ПД „Вучји зуб“, Требиње ће добити живописну стаза, која ће бити веома атрактивна

„Она  пролази кроз различите предјеле, прилагођена је свим узрастима па је интересантна и као туристичка рута, јер пролази поред културно-историјских знаменитости.“ рекао је он.

На уређењу стазе, поред Јединице цивилне заштите Хидроелектрана на Требишњици ангажовани су припадници Центра за газдовање кршом, Јавне установе „Екологија и безбједност  и Добровољног ватрогасног друштва Ластва.