20200212_104926.jpg (197 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић организовао је данас пријем за предсјеника Кошаркашког савеза Републике Српске и представнике Кошаркашког клуба Борац из Бањалуке и домаћег Леотара, а поводом завршнице Купа Републике Српске у кошарци, која се по први пут игра у Требињу.

Како је истакао градоначелник Ћурић, данас је са представницима Кошаркашког савеза Српске договорено да се и наредне године завршни турнир Купа Српске игра у Требињу.

„Из Кошаркашког савеза препознали су наше капацитете, а морамо се захвалити и кабинету предсједника Српске Жељки Цвијановић, који је генерални покровитељ завршног турнира Купа Српске, уз подршку Кошаркашког савеза Српске, Спортског друштва „Леотар“ и Града Требиња", казао је Ћурић.

Према ријечима Бориса Спасојевића, предсједника Кошаркашког савеза Српске, вечерас у финалу можемо очекивати добру утакмицу између домаћег Леотара и бањалучког Борца, најбољим екипама завршног турнира.

„Препознали смо Градску управу Требиња и руководство Кошаркашког клуба „Леотар“ као добре домаћине и сви учесници завршнице Купа су презадовољни организацијом. Надам се да ће вечерас Спортска дворана „Милош Мрдић“ бити испуњена до посљедњег мјеста", рекао је Спасојевић.

Кошаркаши „Леотара“ пласирали су се у финале Купа Републике Српске, након што су у полуфиналном сусрету били бољи од екипе „Братунца ТРБ“ и данас ће за тројеф овог такмичења снаге одмјерити са екипом ОКК „Борца“ из Бањалуке.

Финале Купа Републике Српске у Спортској дворани „Милош Мрдић“ на програму је од 17 часова.