ambasador-srbije.JPG (205 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарао је данас са амбасадором Србије у БиХ Александром Ђорђевићем.

На састанку, којем су присуствовали и предсједник Скупштине града Драгослав Бањак и конзул Србије у Требињу Небојша Божић, разговарано је о актуелим пројектима који се Херцеговини и Требињу реализују средствима Владе Србије, али и о могућностима сарадње на будућим пројектима.

Ћурић је подсјетио да је средствима Владе Србије у Требињу изграђен вртић „Србија“, а у току је изградња духовног центра у Мркоњићима, за који је Србија донирала 400.000 евра, Град Требиње планирао 900.000 КМ у двије буџетске године, а Влада Српске 800.000 КМ.

„Што се тиче донације Србије за реконструкцију Старог града, у износу од два милиона евра, у току је израда пројектне документације за хендек. Ријеч је о врло сложеном а истовремено и врло важном пројекту за наш град“, казао је Ћурић подсјетивши да је Србија позитивно одговорила и на апликацију Савеза општина источне Херцеговине, те обезбиједила средства и за изградњу важне регионалне путне комуникације Тјентиште-Фоча-Шћепан Поље.

„Ријеч је о донацији Србије у вриједности од 10 милиона евра. Дионица је дужине 11 километара са мостом од 400 метара. Тренутно се ради пројектна документација и заједно са Владом Српске планирано је да већ сљедеће године отпочне градња“, навео је градоначелник Требиња.

Амбасадор Ђорђевић истиче да је на састанку било ријечи и о могућностима за нове заједничке пројекте, истакавши да Град Требиње већ има неке од њих спремне, али и да је још рано откривати детаље.

„Сарадња је успјешна, ви само радите - и биће тога још више. Србија је уз вас“, поручио је Ђорђевић након састанка.