Требињска Агенција за мала и средња предузећа добила је статус развојне агенције, што ће много значити и допринијети још бољем развоју ове локалне заједнице, рекао је Срни директор ове агенције Дражен Бошковић.

119141255_780741585802876_8111693576575865167_n.jpg (43 KB)

Бошковић каже да је назив Агенције прилагођен измјенама Закона о малим и средњим предузећима Републике Српске, те да ово представља велики корак.

"Ми ћемо у наредном периоду проширити дјелатности Агенције, па ћемо имати још већи обим активности и све ће то допринијети бољим резултатима Агенције и тако дати већи допринос у развоју локалне заједнице", навео је Бошковић.

Осврћући се на реализоване пројекте, Бошковић је рекао да је много урађено у сектору образовања.

"Радили смо пројекат за измјену наставних програма, за четири стручна занимања у требињским средњим школама. Друга компонента програма јесте опремање кабинета практичне наставе за циљана занимања, што ће допринијети да средњошколци у Требињу добију адекватно знање", каже Бошковић.

Он је додао да се неки до сада реализовани пројекти односе и на сектор туризма, који је веома значајан за Требиње.

"У плану је и пројекат који ће почети у наредних мјесец дана, а односи се на уређење ужег градског језгра, односно уређење платоа нове градске тржнице. То ће бити право огледало града", истакао је Бошковић.

Он је напоменуо да ова агенција има пуну подршку требињске Градске управе и да заједно реализују низ пројеката из различитих области.