henkel bileca

BILEĆA | Kompanija "Henkel ceresit" BiH danas je na lokalitetu Drakuljica u Bileći ozvaničila početak izgradnje fabrike koja će imati regionalni značaj i zapošljavaće više desetina radnika.
Direktor "Henkel ceresita" Predrag Armuš rekao je novinarima da je planirano da nova fabrika bude završena do marta sljedeće godine, i da će se u njoj proizvoditi građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za polaganje keramičkih pločica, kao i proizvodi za termoizolaciju objekata kojim će se snabdijevati trište BiH, Hrvatske, Crne Gore, Albanije.
Armuš je naveo da će fabrika zauzimati površinu od 6.000 metara kvadratnih i da se gradi u skladu sa najvišim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standarima. "Proizvodi visokog kvaliteta, koji su širom svijeta popularni, proizvodiće se i u ovoj fabrici, a nadamo se da ćemo u budućnosti predstavljati generator razvoja privrede u opštini Bileća", rekao je Armuš, i izrazio uvjerenje da će i drugi investitori slijediti primjer "Henkela".
Prema njegovim riječima, završetkom izgradnje fabrike direktno će biti zaposleno 30-ak radnika, dok će indirektno taj broj biti mnogo veći. "Geografsku poziciju Bileće `Henkel ceresit` je izuzetno visoko ocijenio i smatramo da će nam izgradnja ove fabrike obezbijediti dugoročni rast i razvoj poslovanja", rekao je Armuš.
On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je "Henkelov" strateški partner - domaća kompanija "Herc-gradnja", koja je i izvođač radova, uz generalnog izvođača "Delta inženjering".
Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je "Henkel" Bileću prepoznao kao mjesto koje zadovoljava sve kriterijume za izgradnju ovakve fabrike, te istakao da se nada da će raelizacija ovog projekta doprinijeti oživljavanju privrede ovog kraja. "Svaki posao i veza sa lokalnim preduzetnicima, na osnovu partnerstva, su neprocjenjivi. Dolaskom svjetskog giganta, kao što je `Henkel`, Bileća će postati važan ekonomski centar", naglasio je Aleksić.
"Henkel" posluje globalno sa vodećim brendovima i tehnologijama u tri segmenta: deterdženti i kućna hemija, kozmetika i adhezivi tehnologije.
"Henkel ceresit" zapošljava oko 47.000 ljudi, a u fiskalnoj 2013. godini bilježi prodaju od 16,4 milijarde evra, kao i operativni profit od 2,5 milijarde evra.
Srna