beograd-nocu-pogled-panorama-reka-kafici-.jpg (104 KB)

Од прољећа наредне године „Херцеговачка кућа“ биће отворена и у Београду, а традиционални херцеговачки производи по први пут ће се, осим у три објекта у РС, нудити и у Србији.

Веселин Дутина, директор требињског Аграрног фонда, при коме послује и „Херцеговачка кућа“,  каже да су посљедњих дана децембра покренуте процедуре за отварање оваквог објекта у престоници Србије и да је регистровано предузеће које ће бити увозник херцеговачких производа у ту државу.

„Након јануарских празника наставићемо реализацију овог пројекта, проналаском адекватног простора, а затим и опремање објекта“, истакао је он.

V Dutina.jpg (74 KB)

Дутина је подсјетио да је предсједник Србије Александар Вучић, приликом посјете Требињу 2018. године,  обећао да ће простор за „Херцеговачку кућу“ у Београду бити бесплатан пет година.

„Услови за то су се стекли ове године након што су пољопривредни произвођачи у источној Херцеговини повећали обим производње, а Аграрни фонд има довољно кооперанта да сви објекти буду адекватно снабдјевени“, наводи директор требињског Аграрног фонда.

Са Веселином Дутином разговарала Дубравка Чоловић.