„Хидроелектране на Требишњици“ и ове године извојиће 150.000 марака за стипендирање студената са подручја Источне Херцеговине који су уписали неки од факултета који су по систематизацији неопходни за рад у овом предузећу. У просторијама предузећа данас су потписани уговори о стипендирању.

het-stipendije-potpisivanje.jpg (147 KB)

На конкурс се пријавило 127 студената, а стипендије ће добити њих 99 који су задовољили све услове. Током десет мјесеци студенти ће примати по 150 марака мјесечно.

Илија Таминџија, извршни директор „ ХЕТ-а“ за производњу и техничке послове је истакао да су одлучили да износ за стипендирање и ове године буде као и претходних - иако је „ХЕТ“ у прошлој години због нереасположивости „Хидроелектране Дубровник“ пословао негативно, а потом услиједила и епидемија вируса корона, те ниске цијене електричне енергије на тржишту.

het-stipendije-potpisivanje-2.jpg (219 KB)

„ХЕТ је кренуо са рестриктивним мјерама и смањењем трошкова на свим нивоима, али нисмо хтјели да штедимо на студентима па смо за стипендије издвојили иста средства као и претходних година“, појаснио је Таминџија.

„ХЕТ“од 2016. године додјељује ове стипендије студентима.