Око 90 матуранта требињске Гимназије „Јован Дучић“ вечерас због епидемије вируса корона неће имати матурско вече, како је то било планирано прије неколико мјесеци.

srednja-skola.jpg (148 KB)

Требињски гимназијалци одлучили су да умјесто свечаних хаљина, одјела, дефилеа и незаборавних фотографија, дио новца донирају Требињцу Миодрагу Јахури који је у веома тешкој материјалној ситуацији.

- Ово је могао бити наш дан, ово је требао бити наш дан. Иако немамо прилику да остваримо своју радост, можемо друге учинити радосним. Тај недостатак можемо надопунити тако што ћемо испунити жеље другога човјека поред нас, кад већ не можемо своје. С обзиром да смо били спремни да одвојимо стотине и стотине марака за хаљине, одијела, шминку, фризуру, сматрам да сада можемо да макар мало новца дамо некоме за нешто што живот значи. Не мора то да буде пуно, нека буде од срца, један новчани прилог наше генерације који бисмо му предали управо тог нашег 25-ог маја - написала је, поред осталог, у писму својој генерацији матуранткиња Николина Шкиљевић.

Требињац Миодраг Јахура један је од најмлађих бораца Бобанске чете Војске РС, који сада живи са болесном мајком од 200 КМ мјесечно.

Голо преживљавање, углавном од пољопривреде, отежано је када је Јахурама угинули крава, која је била један од главних извора прихода овој породици.