IMG_1411.jpg (94 KB)

У организацији хуманитарних удружења „Плишковци“ и „Игдаједу“, у сарадњи са Културним центром Требиње, изведена је хуманитарна дјечја представа „Новогодишња заврзлама“.

У представи играју Ведрана Јокановић, Дарко Куртовић и Игор Сврдлин, који су се нашим најмлађим суграђанима представили кроз улоге Добре виле Миле, Деда Мраза и неваљалог дјечака Иге Биге.

„Новогодишња заврзлама“ забавила је и насмијала малишане, али и послала поруку о доброчинству, љубави и дијељењу.

Глумац Игор Сврдлин, по чијој идеји је представа и настала, сматра да се једино хуманизмом можемо борити против свакодневице:

„Представа је првенствено едукативног карактера. Мислим да само хуманошћу можемо мијењати овај свијет на боље. Неће то учинити неки друштвени активизам друге врсте, већ хуманизам који ће, вјероватно, многима ставити прст на чело и учинити их бољим него што јесу“.

Дубравка Вујиновић, оснивач удружења „Плишковци“, већ неколико година са својим ћеркама сакупља плишане играчке и у новогодишњим и божићним празницима дарује их онима чији осмијех вриједи највише, онима који, нажалост, нису у прилици да прославе празнике како доликује.

„Бити добар је данас понекад и тешко. Неретко доброта наилази на неразумевање и сумњу. Да не мисле сви тако, пример су и моји пријатељи Дарко, Јефимија, Ведрана и Игор који су несебично ушли у једну нову причу, коју смо назвали „Игдаједу“, а циљ је да кроз разне хуманитарне лицитације, позоришне представе и акције за помоћ људима у невољи покушамо учинити овај свет бољим местом за живљење. Наш циљ је само да будемо пример како наше мало некоме може да буде много“, казала је Дубравка и најавила да ће „Новогодишња заврзлама“ поново бити изведена 12. јануара у Културном центру Требиње, са почетком у 11 часова, а сав приход од продатих улазница биће уплаћен на рачун Фондације „Свети Вукашин“.