igraonica NEVESINJE | Akcija za izgradnju dječijeg igrališta u Nevesinju koja je pokrenuta na inicijativu naše sugrađanke, profesorice Ivane Zec podržana je od strane velikog broja roditelјa, ali i Opštine Nevesinje. Profesorica solfeđa u Muzičkoj školi „Sveti Roman Melod“ na ovu ideju je došla jer se i sama, kao majka dvoje djece, suočila sa nedostatkom adekvatnog prostora za dječiju igru.Cilј je da se najmlađima obezbjedi prostor koji će biti bezbjedan i dovolјno udalјen od ulica i kafića. U razgovoru sa lјudima iz Opštinskog odjelјenja za prostorno uređenje, Ivana je naišla na punu podršku, pa je kao konačno rješenje za igralište izabran krug bivše kasarne.

“Ova ideja mi se odmah svidjela”, kaže ova preduzimlјiva mlada žena,najviše zato što dječije igralište treba da bude smješteno na prostoru koji je bezbjedan i dovolјno udalјen od saobraćajnica.

Ivana je naišla na razumjevanje i u Muzičkoj školi pa se tako rodila ideja, da se u cilјu prikuplјanja sredstava za izgradnju igrališta organizuje humanitarni koncert na otvorenom učenika i nastavnika ove škole. Akciji su se odmah priklјučili i mališani iz vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“ kao i djeca iz Osnovne škole „Risto Proroković“.

Ovih dana na gradskom trgu improvizovana je igraonica gdje naši najmlađi sugrađani mogu da crtaju i da se druže, a sve u cilјu promocije izgradnje dječijeg igrališta.

Humanitarni koncert biće održan u srijedu,3. juna sa početkom u 19 časova na gradskom trgu, a biće organizovana i cjelodnevna igraonica.Kako nam je rekla Ivana Zec, zamišlјeno je da u periodu od 11:30 do 14:30, djeca i njihovi roditelјi donesu neki simboličan poklon koji će tokom koncerta biti ponuđen sugrađanima koji žele da doniraju novac za izgradnju igrališta.

Djevojčice iz osnovne škole su se takođe odazvale pozivu prof. Ivane za izradu predmeta od eko materijala, koji će simbolično biti prodavani na sam dan koncerta.

Na koncertu će učestvovati učenici i nastavnici muzičke škole“ Sveti Roman Melod“ kao i mališani iz vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“. Sve je zamišlјeno kao druženje uz igru i pjesmu, a sve u cilјu izgradnje igrališta za naše najmlađe sugrađane.

Pridružite se ovoj akciji i zajedno izgradimo igralište za djecu Nevesinja.

Za sve one koji žele da uplate novac mogu to uraditi na žiro račun broj:

5520060000130330 sa naznakom „Izgradnja igrališta za djecu“

Radio Nevesinje