naslovna TREBINJE | Gradsko kulturno-umjetničko društvo „Alat Svislajon“ večeras je u Kulturnom centru priredilo tradicionalni koncert pod nazivom “U susret proljeću”, gdje je sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje našeg sugrađanina Marka Spaića.
U jednoipočasovnom programu igrom i pjesmom, osim članova "Alata", predstavili su se i njihovi prijatelji kulturno-umjetnička društva KUD “Jovan Dučić” iz Nove Gajdobre, KUD “Dimitrije Tucović” iz Beograda, KUD “Piva” iz Plužine, KUD “Hercegovina” iz Petrova Polja i ANI “Jovan Dučić” iz Trebinja.


Dragan Mijović, predsjednik GKUD “Alat Svislajon” kaže da je ovo 23 put da organizuju humanitarne koncerte. "Društva iz Trebinja, ali i naši gosti, večeras su igrali i pjevali za našeg Marka. Nadam se da će ova naša skromna pomoć našem sugrađaninu bar malo značiti", rekao je Mijović.


Devetnaestogodišnji Marko Spaić iz Trebinja boluje od hemofilije i već duže vrijeme ima problem sa koljenom, zbog čega hoda uz pomoć štaka.
Porodica Spaić je pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava za operaciju u Sloveniji za koju je potrebno 100.000 evra, a otvoren je i žiro račun u Rajfajzen banci gdje se sredstva mogu uplatiti na broj 161 02 000 000 000 98, na ime Marko Spaić, sa naznakom "za liječenje".

aa D.M.