Ова година за нас је била тешка усљед пандемије вируса корона, која је уздрмала и економију највећих свјетских држава, али смо презадовољни оствареним, с обзиром на велики број реализованих и започетих програма и пројеката“, изјавио је градоначелник Требиња Мирко Ћурић у новогодишњем интервјуу за Радио Требиње.

mirko-curic.jpg (91 KB)

Поводом одржавања конститутивне сједнице градског парламента, која је планирана за понедјељак, 28. децембар, Ћурић подсјећа да је она резервисана за именовање предсједника и замјеника предсједника скупштине, секретара локалног парламента и замјеника градоначелника.

За своје сараднике, истиче Ћурић, бираће људе који хоће да раде, те да такав однос према дужностима очекује од свих челних људи у локалној заједници.

„У наредном периоду желимо да створимо јак тим, који ће донијети још боље резултате, а све у складу са коалиционим договором“, каже Ћурић.

Од локалног парламента, у којем ће се наћи и прекаљени политичари и младе одборничке снаге, очекује одговоран рад, уз одлуке које ће донијети добро свим грађанима Требиња.

„Очекујем рад, ред и дисциплину, одговорност у раду и од позиционих и опозиционих одборника, без личних препуцавања и уз снагу аргумената и реално сагледавање ствари. Владајућој коалицији на челу са СНСД грађани Требиња су опет дали подршку, настављамо започето и било би нам драго да имамо подршку и опозиционих одборника приликом усвајања одлука које ће донијети добро свима“, наводи градоначелник Требиња.

Он је изразио наду да ће до краја године бити одржане још двије радне сједнице Скупштине града Требиња, како би се избјегло привремено финансирање.

„Наш интерес је да што прије усвојимо градски буџет за наредну годину, да бисмо могли да наставимо за започетим програмима и пројектима. Уколико до 31. децембра не успијемо да то остваримо због кратких рокова, немамо разлога за бригу, јер смо трошили домаћински, сходно расположивим средствима и уз значајну подршку Владе РС, како би систем несметано функционисао и поред смањења прихода усљед ковид ситуације“, наводи први човјек града.

И у 2021. години се, додаје, настављају пројекти од изузетног значаја за наш град, попут аеродрома Требиње, Универзитетског клиничког центра, Духовног центра у Мркоњићима, западне обилазнице, најављујући скори завршетак пројеката градске тржнице, зграда за избјегла и расељења лица, затвореног базена.

Ћурић је грађанима Требиња пожелио да Нова, 2021. година донесе прије свега здравље и повратак у нормалне животне токове.

Разговарала: Влатка Мусић