ТРЕБИЊЕ | На „Конференцији беба“ која је вечерас одржана на Тргу слободе за најмлађу бебу проглашена је Теодора Поповац, и поред тога што је најмлађа беба, она је уједно и беба са највише браће и сестара. Ове године, умјесто три члана, предсједништво беба ће имати два члана. Најстарија беба је Теона Kашиковић која данас прославља први рођендан.

Марина Поповац, мајка каже да Теодора има 25 дана и седмо је дијете у породици. Има двије дјевојчице и пет синова, а најстарије дијете има девет година.

 „Свиђа нам се ова манифестација, сваке године се пријављујемо. Мало је тешко, али добро ја сам кући са дјецом, а муж ради. Мајке нека рађају. Дјеца су богатство“, истакла је она.

Теодора Поповац, најмлађа беба и уједно и беба са највише браће и сестара

Отварајући ову манифестацију, замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић истакао је да је ово најљепша и најзначајнија манифестација у Требињу, те да на овај начин Град Требиње пружа подршку родитељству.

„Имајући у виду значај наталитета, Град Требиње је донио одлуку о расподјели новчаних средстава за суфинансирање трошкова вантјелесне оплодње, с циљем да што већи број брачних парова укључимо у поступак вантјелесне оплодње. Донијели смо нову одлуку о новчаној накнади за новорођену дјецу, уважавајући социјални статус породице. Примјена почиње од 1. јула ове године чији је износ и до 1.000 KМ. Донесена је одлука о давању накнада незапосленим мајкама породиљама за треће, четврто и свако наредно дијете у наредних 12 мјесеци“, појаснио је Ћурић.

Најстарија беба је Теона Kашиковић која данас прославља први рођендан

На „Конференцији беба“ укупно су учествовала 64 најмлађа Требињца.

У забавном дијелу програма наступили су учесници овогодишњег фестивала „Звон звонке пјесме“: Виктор Јоксимовић, Софија Брборић, Милица Рајковић, Сара Томић и Ања Ђурић и плесни клуб „Марис“.

Покровитељ конференције је Град Требиње.

Д.М.