008247 SARAJEVO l Jutros u 7.00 časova počela je izborna tišina uoči sutrašnjih opštih izbora u BiH.
Regulatorna agencija za komunikacije podsjeća medije na obavezu poštovanja izborne tišine, koja je na snazi do zatvaranja biračkih mjesta, sutra u 19.00 časova. U tom periodu ne smije biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju.
Sutra, 12. oktobra građani u BiH biraće članove Predsjedništva BiH i poslanike u Parlamentarnoj skupštini, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i poslanike u Narodnoj skupštini Srpske,predsjednika FBiH i poslanike u Parlamentu Federacije BiH i skupštinama kantona u Federaciji.
U 7.00 časova ,sutra, 12. oktobra, biće otvoreno 5.397 redovnih biračkih mjesta, uklјučujući i pet u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u inostranstvu - u ambasadama u Beču i Berlinu i u konzulatima u Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu.
Za glasanje na opštim izborima formirano je i 270 mobilih timova. Biračka mjesta biće zatvorena u nedjelјu u 19.00 časova.
Na glasačkim listićima za opšte izbore nalazi se 98 političkih subjekata - 50 političkih stranaka, 24 koalicije i 24 nezavisna kandidata.
Pravo glasa ima 3.278.908 glasača.