Заједничком изложбом радова и проглашењем најбољих, у Музеју Херцеговине вечерас је затворена 5. Међународна умјетничка колонија „Коло“.

kolo-izlozba-3.JPG (166 KB)

Награда жирија Петру Мошићу

Награда за најбоља умјетничка остварења на колонији по оцјени стручног жирија ове године припала је сликару Петру Мошићу, а по избору учесника - Душану Продани.

Нина Лојовић Милинић, предсједник Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине „Милорад Ћоровић“, награђена је за допринос развоју умјетничке колоније „Коло“.

kolo-izlozba.JPG (166 KB)

Награђени радови Петра Мошића

На изложби су представљена дјела настала на креативном дружењу умјетника, њих двадесетак из БиХ, Србије и Црне Горе, који су по позиву селектора и оснивача колоније сликара Дражена Милића од уторка, 15. септембра, стварали у инспиративном амбијенту Музеја Херцеговине.

kolo-izlozba-4.JPG (137 KB)

Награда учесника колоније - Душан Продана поред "свог" Небојше Глоговца

Директор Музеја Херцеговине Ивана Грујић, у име коорганизатора колоније, захвалила је умјетницима што су били дио овогодишњег сазива, даривали своје слике фундусу ове установе али и хуманитарној аукцији слика, чији је приход намијењен изградњи дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју.

kolo-izlozba-2.JPG (176 KB)

kolo-izlozba-5.JPG (131 KB)

„Ви сте урадили једно велико дјело – поклонили сте фундусу музеја своја дјела, која се већ од данас налазе у нашој збирци савремене умјетности. Хвала вам и што сте, уз ону умјетношћу оплемењену страну људске душе, показали да та душа има осјећаја и за друге људе, посебно за оне којима је помоћ потребна“, поручила је Грујићева.