izlozba1 TREBINJE l U kafeu Klub večeras je otvorena izložba slika nastalih na dvodnevnoj likovnoj radionici Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“.
Druga ovogodišnja likovna radionica ovog umjetničkog društva održana je proteklog vikenda u prostorijama Kulturnog centra, a učestvovalo je 15 umjetnika iz Trebinja i Hercegovine, čijih je pedesetak radova večeras predstavljeno trebinjskoj publici.
Cilj naše radionice, prije svega, bio je druženje umjetnika i razmjena iskustava kroz zajednički rad. Rezultat tih naših zajedničkih stvaralačkih trenutaka jeste veliki broj nastalih radova, koje smo odlučili da pokažemo našim sugrađanima, kao što smo to uradili i nakon prve radionice, u martu ove godine“, istakla je na otvaranju izložbe predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine Nina Lojević-Milinić.


On je dodala da udruženje broji 40 članova, te da je u kalendaru aktivnosti društva najvažnija - godišnja izložba stvaralaštva umjetnika Hercegovine, koja se već tradicionalno održava u avgustu.
Potpredsjednik društva likovni umjetnik Snježana Domazet istakla je da su teme i ove radionice raznovrsne i određene individualnim nadahnućem, a najzastupljenije tehnike - ulje na platnu, akril na platnu, akvarel i crtež.
R.S.