sarovic Nina Lojović-Milinić i Dobroslav-Bato Šarović

TREBINJE | U maloj galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena izložba slika i crteža našeg sugrađanina Dobroslava-Bata Šarovića.
Među pedesetak izloženih radova raznovrsne tematike i tehnika - dominantno mjesto pripada slikama i crtežima urbanih pejsaža Trebinja i Sarajeva, autorovim najvećim inspiracijama. „U Trebinju sam se rodio i živim, ali sam veliki dio svog života proveo u Sarajevu. To su moja dva grada, koja me prate kroz cijeli moj život. Ovaj hercegovački kamen mi je veoma blizak, ali ne mogu zaboraviti ni svoj Vratnik ni život sa mojom sarajevskom rajom“, istakao je Šarović na otvaranju izložbe, dodajući da će ohrabren podrškom prijatelja i ljubitelja umjetnosti u Trebinju već od sutra početi da stvara, sa više posvećenosti – za svoju narednu samostalnu izložbu.
Izložbu je otvorila Nina Lojović-Milinić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“, istakavši da raznolikost stvaralačkih pristupa u obradi motiva svjedoči koliko je Šarovićev stvaralački senzibilitet višeslojan i nesvodiv na samo jedan umjetnički put.

„Mene posebno oduševljava njegova ustreptalost pred stvaranjem i radost pred svakom slikom. To je danas rijetkost i među mlađim umjetnicima. Bata će ta strast sigurno još dublje odvesti u tajne umjetnosti“, istakla je Lojović- Milinićeva.
Iako se nije školovao u umjetnosti i slika samo iz hobija, ovaj umjetnik drugi put samostalno izlaže, nakon prvog predstavljanja svojih radova u Klubu prijatelja umjetnosti prije dvije godine. Šarović je član Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“.
R.S.