prozivka TREBINJE | Jesenji šampion Prve lige RS ekipa „Leotara“ danas je na stadionu u Policama počela sa pripremama za proljetnji dio šampionata u Prvoj fudbalskoj ligi RS.
Na prvoj prozivci javilo se 25 fudbalera, gotovo kompletan igrački kadar iz prošle godine. Na pripreme su došli Kukrika, Aničić, Marković, Jeknić, Cimirot, Deretić, Todorović, Popović, Pjaca, Mumalo, Semjon i Novo Milošević, Andrić, Ramić, Dmitrović, Šešelj, Tepavčević, Mulina, Vučić, Zečević, Aćimović i nekoliko igrača iz juniorskog pogona.
Ekipu su, kako sada stvoje stvari, napustili Nenad Stojanović, Novo Papaz i Miloš Marković. Ljubitelji fudbala mnogo očekuju od saradnje sa „Crvenom zvezdom“ i „Partizanom“, koja je uspostavljena krajem prošle godine. Postoji mogućnost da iz ova dva kluba na kaljenje dođu mlađi igrači i to na pozicijama na kojima je Leotar deficitaran. „Osnovni cilj i dalje ostaje konsolidacija kluba, a ukoliko se ukaže prilika za nešto više, eventualno borba za plasman u Premijer ligu BiH, takvu priliku sigurno nećemo propustiti“, navodi šef stručnog štaba „Leotara“ Damjan Ratković.
Ipak, medalja i dalje ima drugu stranu, finansije su i dalje gorući problem. „Trenutno smo pod blokadom 'Bobar' banke. Iz dana u dan susrećemo se sa novim problemima, ali kompletna uprava nastoji da prevaziđe ovu situaciju na najbolji mogući način. Igrači će nam biti u prvom planu i nadam se da ćemo uspjeti proljetnu polusezonu da završimo na najbolji mogući način“, kaže predsjednik Skupštine FK „Leotar“ Vaso Mijanović.
Prvi dio šampionata smo odradili odlično, a u nastavku se nadamo da ćemo biti i još bolji. Očekivanja su da ostvarimo plasman u Premijer ligu BiH. To nam je cilj“, kaže Predrag Šešelj, fudbaler „Leotara“. Prvenstvo u Prvoj fudbalskoj ligi RS biće nastavljeno početkom marta, a „Leotar“ u prvom kolu gostuje u Višegradu kod ekipe „Drine“.
Iako je bilo najavljeno da će talentovani Miloš Aćimović otići u bundesligaša „Volfsburg“, on se danas pojavio na pripremama „Leotara“ i zbog problema administrativne prirode, po svoj prilici, narednu polusezonu igraće u ekipi iz našeg grada.
R.M.