314649_1

ISTOČNO SARAJEVO | “Obećanje o povećanju penzija je samo još jedan od trikova predizborne kampanje Milorada Dodika i Željke Cvijanović, kojima žele prikriti katastrofalne rezultate svoje vladavine, izjavila je Aleksandra Pandurević poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Ona ističe da kampanjski trikovi SNSD-a ne mogu sakriti pravo stanje u društvu i činjenicu da je ova vlast iza sebe ostavila samo pustoš i neuspjeh.“Sastanci Milorada Dodika i Željke Cvijanović s penzionerima i borcima, kao i današnja obećanja penzionerima da će dobiti povišicu nakon izbora od dva odsto su očajnički potez neuspjele vlasti. Zaista je omalovažavajuće ovećanje penzionerima da će nakon izbora, ako pobjedi ovaj režim, imati tek toliko da do Božića penzioneri sa prosječnom penzijom mogu skupiti da kupe jedan kilogram mesa”, kazala je Pandurević.
Očito je da se ovaj režim, ističe Pandurević, nada da će radi tog kilograma mesa penzioneri zaboraviti u kakvo su ih stanje doveli Dodik i njegova vlast, koja je sve vrijeme svoje vladavine vodili računa o ličnim i interesima tajkuna.
“Da su brinuli i služili narodu, razvijali ekonomiju, investirali u nova radna mjesta umjesto što su brinuli o 25 porodica, koje su pljačkale narod RS, danas bi i penzioneri, borci i mladi živjeli bolje nego sada. Oni su napravili društvo u kome vlast nema poštovanja ni prema borcima koji su stvarali RS” ,kazala je Pandurević.
Ona je podsjetila na izjave Milorada Dodika u kojima je prijetio borcima da će im, ukoliko izađu na proteste, skinuti boračku naknadu.“Ako je neko u ovoj zemlji zaslužio da ima pravo da kaže šta misli i da izrazi svoje nezadovoljstvo onda su to oni koji su stvorili RS. Borci su danas nezaposleni i njihova djeca nemaju perspektivu u ovakvoj RS. Mladi ljudi takođe napuštaju zemlju jer nemaju bili kakvu perspektivu. Taj osjećaj imaju zato što su djeca i rođaci Milorada, Željke, Tegeltije, Špirića i Škrbića ispred njih i što u RS svi nisu jednaki”, kazala je Pandurević.
Ona kaže da je rezultat devet godina vladavine SNSD-a dvadeset devet hiljada ugašenih radnih mjesta u realnom sektoru 5,5 milijardi duga i potrošene pare od Telekoma i deset hiljada penzionera više nego zaposlenih.
“Očito je da ova korumpirana vlast smatra da narod postoji zbog njih. SDS poziva građane RS da izađu na izbore kako bi zajedno zaustavili sunovrat RS i donijeli promjene. Narodu treba vlast koja će mu omogućiti da normalno živi i koja će imati nultu stopu tolerancije prema kriminalu i korupciji”, kazala je Pandurević, dodajući da narod Srpske zaslužuje da živi, a ne da preživljava.
BNTV