Полицијска управа Требиње апелује на све грађане да приликом паљења ватре на отвореном обавијесте најближу ватрогасну јединицу, како не би изазвали материјалну штету и били санкционисани новчаним казнама у износу од 100 до 1.000 КМ, у складу са важећим законским прописима.

spaljivanje-korova.jpg (105 KB)

„С обзиром да се због повољних временских услова у наредном периоду очекује чишћење пољопривредних парцела, Полицијска управа Требиње апелује на све власнике као и друга лица која учествују у паљењу ватре - да обавијесте најближу ватрогасну јединицу, да ватру не остављају без надзора и да прије него што напусте парцелу провјере да ли је ватра угашена“, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Они који не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре и изазову материјалну штету, Полицијска управа Требиње ће санкционисати у складу са важећим законским прописима.

Из ове управе подсјећају да Закон о заштити од пожара, који је ступио на снагу у новембру 2019. године, као једну од мјера заштите од пожара забрањује паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештења ватрогасно-спасилачке јединице и предузимање мјера и радњи с циљем ширења ватре, а у супротном - исти закон прописује и новчане казне од 100 до 1.000 КМ.