parallel.jpg (188 KB)

У Галерији Културног центра сутра ће бити отворена изложба “parallel relocations // relocated parallels” умјетница Вите Соул Вилмеринг и Монике Зарзечне и састоји се од радова насталих на умјетничкој резиденцији „Камен“.

Моника Зарзечна је пољско-холандска умјетница и повремени кустос у Њујорку. Њена скулптура “Proposal III” је инспирисана остацима социјалистичких грађевина и структура у региону; крхка али експанзивна конструисана од селотејпа и картона прикупљеног у локалним супермаркетима.

Вита Соул Вилмеринг је холандска умјетница, укорјењена у документарној кинематографији чији рад истиче звук и перформанс. Њена инсталација “Parallel Lake Bottom Cinema” гестикулира активирање тихе прошлости. Пејзаж рушевина постаје предложена позорница за биоскоп на отвореном, постављен на звук спекулативног сећања.

Радови у “parallel relocations // relocated parallels” упућују у наредно поглавље ове изложбе “Proposal IV” и “Lake Bottom Cinema”, која ће бити одржана у умјетничкој резиденцији „Камен“ у селу Орах у недјељу, 14. августа у 18.30 часова.

Отварање изложбе је у 20 часова.