leotar-trebinje.jpg (205 KB)

Након освајања титуле шампиона Републике Српске, кошаркаши Леотара отишли су на пријеко потребан и заслужен одмор.

Ових дана тај се одмор ближи крају, јер се примакао и датум окупљања, прозивке и почетка припремног дијела сезоне 2019/20, у којој ће се послије двије године након испадања опет заслужено наћи у елитном разреду БХ кошарке.

Иако је формално пауза, у Леотару нису сједили скрштених руку.

Што се тиче омладинског погона, они практично нису ни одмарали, већ су радили веома обимно и јако, у циљу спремања за такмишења која почињу у октобру, док је управа клуба са шефом стручног штаба Миром Вукојем и са сарадницима Kомаром Миланом и Драженом Шегртом паралелно радила на формирању тима за нове изазове које кошаркаше са Требишњице очекују у Премијер Лиги.

Заједничко мишљење управе и стручног штаба је да се задржи већина играча који су изнијели терет освајања титуле у Првенству РС, те је свима (Шакотић, Нинковић, Раичевић, Дамјановић, Милошевић, Тунгуз и Милидраговић), потврђен продужетак сарадње.

Свјесни ситуације да се за наступе у Премијер лиги БИХ играчки кадар мора освјежити и попунити на дефицитарним позицијама, вриједно и стрпљиво се радило на истраживању тржишта потенцијалних појачања која би задовољила критериј играња у највећем рангу, а уважавајући и финансијске могућности клуба.

У складу са опредељењем челних људи, да носиоци игре буду квалитетни играчи који су потекли у Леотару, интензивно се ради на томе да поред прошлогодисњег повратка Шакотића и Нинковића, ове сезоне се настави са истим трендом, да дрес Леотара обуку неки од играча пониклих у Леотару како би својим знањем и искуством могли помоћи екипи.

“Надамо се да смо на добром путу да у наредним данима приведемо крају посао око формирања ростера који би био спреман упустити се у борбу за Премијерлигашке бодове у сезони која је пред нама. У наредних неколико дана ћемо имати конкретније информације око имена играча којима смо дали повјерење, као и о циљевима и амбицијама новог/старог премијерлигаша из града на Требишњици. Управа ће учинити све што је у њеној моћи да настави градити стабилан спортски колектив, какав наш град заслужује”, поручили су из Леотара.