Опстанак у Премијер лиги БиХ, уз два појачања - Николу Ђурасовића и Стефана Мијовића - циљ је Кошаркшаког клуба „Леотар“ у новој сезони која, уколико епидемиолошка ситуација дозволи, почиње 3. октобра, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре овог клуба.

IMG_5604.JPG (154 KB)

Александар Вујић, предсједник клуба „Леотар“ је истакао да је претходна година била специфична појавом вируса корона и прекидом првенства, а за кошаркашки клуб „Леотар“ годину ће памтити као једну од најуспјешнијих такмичарских година.

„Завршили смо сезону међу шест најбољих клубова БиХ, међу четири АБА лигаша, а посебно би истакао освајање Купа РС, као и потврду добре сарадње са Градском управом и Спортским друштвом „Леотар“ и да је наш клуб проглашен за најуспјешнији спортски колектив у Требињу. За наредну годину обећавамо добру атмосферу у клубу и много рада и ако се укаже прилика да превазиђемо очекивања као и претходних година“, навео је Вујић.

Он је истакао да и ове такмичарске године неће изостати финансијска подршка Градске управе и Спортског друштва „Леотар“, као и да ће се наставити добра сарадња са спонзорима.

Шеф стручног штаба Миро Вукоје каже да су јуче кренули са припремама, да су играчи спремни и да би првенство требало да почне 3. октобра и све након тога иде им у прилог због припрема.

„Даћемо свој максимум да остваримо циљ. Због трошкова, припреме су у Требињу. Ове године отпустили смо пет, а довели двојицу играча. Због тренутне ситуације са вирусом, ове године, окосницу ће чинити играчи који су прошле године изнијели првенство. Прошли резултати нам намећу обавезу да морамо да имамо позитивну енергију, посвећеност и страст према овом послу, да своје активности и способности дигнемо изнад максимума, да бисмо дошли до циља“, истакао је Вукоје.

Ђорђије Нинковић, капитен Кошаркшког клуба“Леотар“ рекао је да су срећни, да су се након дуге паузе, од шест мјесеци, вратили на терен.

 „Без тренинга и утакмица врло тежак период за кошаркаше. Срећни смо повратку у салу и тренинзима и надамо се добрим играма. Даћемо свој максимум. Скратила нам се ротација и ростер, знам да ће бити тешко али вјерујем у своје саиграче. Показали смо ове године да смо били као једна велика породица и то тако најбоље фукционише. Да нас послужи здравље и надамо се добрим резлутатима у наредној години“, навео је Нинковић.

Два велика појачања у клубу су Никола Ђурасовић и Стефан Мијовић, који су поникли у Требињу.

Никола Ђурасовић, каже да је осјетио моменат да се врати кући, након пет година.

„По трећи пут се враћам у клуб. И то је било сваке пете године  - 2010., 2015.  и 2020. Сигурно ћемо добро тренирати, што је гарант доброг резултата. Поставили смо циљ, борба за опстанак. Гледајући екипу, мислим да ћемо имати добру атмосферу и добра рад. С обзиром да знам момке, играли смо заједно много година, може бити огроман адут за ову сезону. Ако се неке ствари посложе, можемо да тежимо ка већем и да ћемо сезону завршити успјешно“, рекао је Ђурасовић.