IMG_2950.JPG (177 KB)

У оквиру пројекта „Мали произвођач - велики агро ресурс“,  који је реализовала Агенција за развој малих и средњих предузећа из Требиња  уз подршку Инвестиционо развојне банке РС, данас је на употребу Аграрном фонду Града Требиња уручено комбиновано возило- хладњача,  док ће у наредном периоду бити инсталисан модерно опремљен пластеник.

Према ријечина Дражена Бошковића, директора требињске Агенције за развој малих и средњих предузећа, циљ  пројекта је да се, набавком овог возила унаприједи пословна инфраструктура Аграрног фонда, а изградњом пластеника површине 300 квадратних  метара, којим ће такође газдовати Аграрни фонд, створиће се услови за производњу сопственог расада и производа. Кроз пројекат ће бити реализоване и активности које се односе на додатне едукације пољопривредника.

„Надамо се да ћемо кроз ове конкретне активности оставарити запажене резултате и веома је битно напоменути да је и у овој години из буџета Града Требиња издвојено  25 процената за суфинансирања пројекта, што нам је помогао да аплицирамо за средства ИРБ-а РС и да успјешно реализујемо пројекат.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић прецизирао је да је укупна вриједност пројекта 122.000 КМ, те да ће се реализацијом пројекта значајно помоћи пољопривредницима.

„Возило ће нам много заначити, између осталог и у снабдијевању Херцеговачке куће у другим градовима, док ће пластеник, који ће бити ускоро инсталисан, увелико помоћи Аграрном фонду за остваривање  сопствене зараду“, рекао је Ћурић.

IMG_2947.JPG (150 KB)

Комбиновано возило ће помоћи за лакши приступ пољопривредним произвођачима  до хладњача, као и транспорт производа до објеката Херцеговачке куће у другим градовима, рекао је Веселин Дутина, директор Аграрног фонда града Требиња.

„Пластеник који ћемо ускоро набавити биће најмодернији на овом подручју, имаће системе гријања, орошавања, провјетравања, затим столове за производњу расада и много тога. Планирали сно да овдје производимо расад воћа и поврћа, као и узгој пољопривредних производа.

Партнери у реализацији пројекта„Мали произвођач - велики агро ресурс“ су Град Требиње и Аграрни фонд Града Требиња.