Brano likic.JPG (241 KB)

У позоришној сали Културног центра Требиње синоћ је одржан концерт Брана Ликића, познатог кантаутора из Сарајева са адресама у Минхену и Лос Анђелесу.

Брано Ликић је музичар, продуцент пјевач, аранжер и композитор, који је креирао више од 500 пјесама и у свом музичком студију БЛАП снимио исто толико албума.

Нешто старије генерације памте Брана Ликића као пјевача култне сарајевске  групе “Резонанса”.

Ликић каже да данас ствара музику широког жанровског и стилског распона и сарађује и наступа са врсним музичарима широм свијета и жели да сачува емоцију јер је она, кључ на који људи реагују.

„Вечерас изводим пјесме са својих петнаестак албума. Кантаутор нарочито обраћа пажњу на емоцију и на ријечи. Мене је тешко смјестити у неку категорију. У Загребу сам недавно промовисао свој џез албум, прошле године сам објавио три албума, затим албум за дјецу ‘Питај дједа’, сад долази и нови албум ‘Резонансе’, сарађујем са бројним музичарима. То је мој свијет“, истакао је Ликић.

Он је додао да је овог пута разлог његовог гостовања у Требињу, осим концерта, и представљање Фестивала кантауторске музике „Кантарион“, који ће се први пут одржати у нашем граду половином маја.

„Фестивал ће окупити најзначајније кантауторе. У овом случају имате кантауторе који су пјеснички окренути. Ми се бавимо харизмом извођача. Потребни су нам људи који нам знају испричати причу на једноставан начин, не морају бити виртуози, али да нас увуку у тај свој свијет. Поред познатих кантаутора из региона, фестивал ће окупити и 'младе снаге', као и најзначајније људе из новинарског свијета који се баве музиком“, навео је Ликић.

Концерт Брана Ликића организовао је Културни центар Требиње.