Leotar-Sakotic.jpg (87 KB)

Леотар је у оквиру 4. кола Лиге 6 као гост савладао Спарсе са 71:66. Kод побједника, најефикаснији је био Дејан Шакотић са 16, док се на другој страни истакао Марко Рамљак са 15 поена.

Требињцима је ово први тријумф из четири одиграна сусрета у завршници домаћег шампионата, док је тим са Илиџе сада на омјеру од двије побједе и два пораза.

Дуел је био изузетно тврд и неизвјестан, а одлучен је у четвртој четвртини, у којој су се боље снашли изабраници Марка Ичелића.

Никола Јефтић је довео Леотар до почетног вођства од 2:0, а Срђан Милановић је повећао на 5:0. Домаћини су потом заиграли нешто конкретније и преко Недима Бузе и Урбана Дурника преокренули на 7:5.

Ипак, како је вријеме одмицало, моментум је прелазио на страну Требињаца, који су на крилима расположених Дејана Шакотића, Марка Раичевића и Божа Ђурасовића вратили резултатски плус, те су на прву паузу отишли са +8 (30:22).

И једни и други су у другој четврти били знатно неефикаснији, а у овом периоду се боље снашао тим Срђана Станића. Алекса Гатарић је на отварању украо лопту и закуцао за 30:24, Стеван Kртинић је погодио једно бацање за Леотар, а онда је дошло до нападачки празног хода код обје екипе.

Прекинуо га је Раичевић за 33:24, да би се на другој страни разиграли Марко Рамљак и Зинедин Мулић, који су својим поенима смањили на 38:37, да би њихову серију поготком ван линије 6,75м прекинуо Божо Ђурасовић и након 20 минута игре је на семафору стајало 41:37.

Спарс је одлично ушао у друго полувријеме. Рамљак, Филип Јовић и Имран Полутак су преокренули на 46:41, а игру је у супарничком табору због искључења након кошкања са противницима напустио Божо Ђурасовић.

Шакотић и Јефтић су прекинули серију Спарса и одржали Леотар у игри. Домаћини су у посљедњи минут треће дионице поготком Мулића ушли са +8 (54:46), да би Милан Лужаић и Ђорђије Нинковић смањили на 54:51 и тако се отишло у финални квартал.

Kапитен Леотара Нинковић је поготком уз фаул поравнао на 54:54 на старту четврте четвртине, а затим је поново услиједио кошгетерски пост код обје екипе. Прекинули су га Јаков Мустапић и Лакић за Спарс, но услиједиле су тројке Лужаића и Немање Милидраговића,па је Леотар преокренуо на 60:58.

Јефтић је повећао на 62:58, а потом је Шакотић убацио изузетно битан шут за три, којим је довео Требињце до +7 (65:58) на два минута до краја. Домаћини су се покушали вратити, међутим нису имали довољно снаге, па је Лео привео сусрет крају и у коначници славио са 71:66.

У наредном колу, Спарс ће играти против Широког у гостима, а Леотар на свом паркету дочекује Борац.