kk-leotar.jpg (227 KB)

Кошаркаши „Леотара“ почели су након прозивке у понедјељак са припремама за такмичење у Првенству БиХ у сезони 2019/20.

У клубу кажу да ће комплетне припреме - које се састоје из базичног и техничко-тактичког дијела, као и одигравања пријатељских мечева – бити обављене у Требињу, гдје постоје сви потребни услови.

„Леотар“ су у прелазном року на спољним позицијама појачали повратници у клуб Марко Рикало, повремени репрезентативни плејмејкер селекције БиХ, и Владимир Алексић, бивши капитен „Леотара“, који је претходне двије сезоне такође носио капитенску траку у „Младости“ из Мркоњић Града.

kk-leotar-pojacanja.jpg (180 KB)

„Што се тиче унутрашњих позиција, нова појачања 'Леотара' су Александар Андрејевић, 212 цм високи центар, рођени Лесковчанин, који долази из КК 'Охрида' и Филип Дедијер на позицији 4, који је стигао из Чачка“, кажу у клубу.

Ново лице на припремама сениора је и млади и талентовани Павле Тупањанин, који ће бити прикључен сениорском и јуниорском  погону.

„За сада је најбитније да се преброди овај, за играче физички најтежи дио и да све прође без повреда, а потом слиједе и припремни мечеви како би се наставили уигравати и представили требињској публици у најбољем свјетлу“, наглашавају из стручног штаба требињског премијерлигаша.

Такмичење у Првенству БиХ почиње 12. октобра.