home.jpg (183 KB)

Пореска управа Републике Српске обавјештава пореске обвезнике пореза на непокретности да 31. децембра 2020. године, дакле на крају године, истиче рок за уплату друге рате пореза на непокретности за 2020. годину.

С тим у вези, позивамо пореске обвезнике који то још нису урадили да благовремено измире другу рату своје обавезе по пореском рачуну за 2020. годину, као и евентуално још увијек неизмирене износе по основу пореза на непокретности из претходних година.

Наиме, Уредбом са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед појаве корона вируса, а са циљем да се пореским обвезницима олакша извршавање ове обавезе, пролонгирани су рокови за плаћање обавеза за порез на непокретности за ову годину, па је рок за плаћање прве рате са 30. јуна помјерен на 30. септембар, док је рок за плаћање друге рате тих обавеза са 30. септембра пролонгиран за 31. децембар 2020. године.

С тим у вези, позивамо пореске обвезнике да у прописаним роковима измире своје обавезе за порез на непокретности за ову годину, како себе не би довели у ситуацију да им износ буде увећан за трошкове поступка принудне наплате и камате, јер било какво санкционисање свакако није крајњи циљ Пореске управе Републике Српске.