leo-cap.JPG (176 KB)

Кошаркаши „Леотара“ побиједили су вечерас пред својим навијачима екипу „Чапљине“ резултатом 84:78, у утакмици 5. кола првенства БиХ.

Требињци су добро отворили меч, а на одмор отишли и са двоцифреном предношћу 49:38. Крајем трећег периода, који је „Чапљина“ ријешила у своју корист са убједљивих 10:25, гости су успјели да потпуно преокрену резултат.

У егал завршници тим Мира Вукоја заиграо је чвршће, три и по минута прије краја сусрета створио и вишак од 7 поена, што је било довољно да овјери и трећу овосезонску побједу у лиги 12.

leo-cap-2.JPG (146 KB)

„Знали смо да је 'Чапљина' искусна екипа против које имате шансе само ако је притискате. Кад год смо били агресивни имали смо и двоцифрену предност, а оног тренутка кад смо спустили интензитет игре – једноставно оживе и онда не знаш са које стране 'дува'“, казао је након меча шеф стручног штаба „Леотара“ Миро Вукоје, додајући да га охрабрује што је његов тим већину неизвјесних утакмица до сада ипак рјешавао у своју корист.

„То говори о хомогености екипе, добрим односима међу играчима, доброј хемији која увијек одлучује такве утакмице“, истиче тренер Требињаца.

Код домаћих најефикаснији вечерас били су Дејан Шакотић са 21 поеном, Ђорђије Нинковић са 18, Марко Рикало са 13 поена и исто толико асистенција и Дамјан Милошевић са 12 поена и 8 скокова.

У наредном колу Требињци  гостују у Мостару екипи „Зрињског“.