aaaaTREBINJE | Svislion Leotar je izrastao u jednu od najboljih BiH košarkaških ekipa, a večerašnja pobjeda protiv lidera na tabeli, sarajevskih „Sparsa“ pokazala je da trebinjska košarka ide uzlaznom linijom uspjeha.
Konačan rezultat i pobjeda od 70-61, po četvrtinama 21-19 17-19 18-7 14-16 običnom ljubitelju košarke gotovo ne da ništa da nasluti, a na parketu se odvijala grčevita borba u kojoj je trebinjski premijerligaš u trećoj četvrtini napravio iskorak vrijedan pobjede.
U tom dijelu igre Trebinjci su odličnom igrom u odbrani “sveli” Sarajlije na svega sedam poena i stekli odlučujuću prednost-bilo je 58-45. Najveća prednost zabilježena je u 33 minutu bilo je 64-48. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Šakotić sa 18 poena, Aleksić je postigao 15, a Cvetković 12. Trebinjci su bili mnogo uspješniji u skoku što je dobrim dijelom bio i ključ pobjede. Kod gostiju najbolji je bio “Trebinjac” Nikola Đurasović sa 18 poena.

IMG_1110Marko Trbić trener “Sparsa” čestitao je “Svislion” Leotaru na zasluženom trijumfu. “Imali smo samo jednog plejmejkera u rotaciji i to je bio naš veliki hendikep. Igrali smo dobro tri četvrtine, ali je treća pod nas bila kobna”, rekao je Trbić.
Kapiten trebinjske ekipe Vladimir Aleksić rekao je da su svi presretni nakon pobjede nad “Sparsima”, ali da trijumf i pobjedu posvećuju Gojku Sudžumu koji je doživio tešku povredu na zagrijavanju uoči početka meča.
U sljedećem kolu trebinjski premijerligaš gostuje u Tuzli gdje će se sastati sa ekipom “Slobode”.
I drugi hercegovački premijerligaš, ekipa “Hercegovca” bila je večeras uspješna. U pobjedi nad ekipom “Čelika” iz Zenice, rezultatom 89-62 dominirao je Negovanović sa 20 poena.
R.M.