Sa posljednjeg turnira u Ljubinju.JPG (168 KB)

Иако сениорски састав Шаховског клуба Љубиње одавно не дјелује, нити се такмичи, најмлађа селекција љубињских шахиста, састављена од 11 играча, узраста од седам до 12 година, на турнирима по Херцеговини и Црној Гори, постиже веома добре резултате.

Лани су ови дјечаци и дјевојчице, играјући у херцеговачкој лиги, на турнирима у Требињу, Љубињу, Билећи, Гацку и Невесињу, од могућих 30 медаља у својим категоријама освојили – чак 18!

-Не да сам тиме задовољан, него сам презадовољан – признаје њихов тренер Мирко Бодирога, додајући да се од ове године такмичење проширило и на три града у Црној Гори – на Никшић, Плужине и Херцег Нови.

До сада су одиграни турнири у Гацку, Невесињу, Плужинама и Љубињу, а сљедећи је у Никшићу.

Najbolji u uzrastu do 10 godina Vuk Brborić.JPG (167 KB)

Најистакнутији појединац у редовима Љубињаца је осмогодишњи Вук Брборић,  који је лани од пет турнира био први на четири, а ове године је био први на сва четири досадашња турнира – у узрасту до 10 година! Такође у том узрасту медаље за љубињски клуб освајали су Ивона Тохољ, Андрија Kарадеглија и Урош Радић.

Велики изазов за мале љубињске шахисте биће, кажу нам, Меморијални турнир „Мирко Албијанић“ који би требало да се одигра 14. децембра на Моску код Требиња и на коме се очекује учешће близу стотину младих шахисткиња и шахиста из Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.