pu-trebinje-press.jpg (106 KB)

На подручју у надлежности Полицијске управе Требиње у протеклих девет мјесеци евидентирано је 251 кривично дјело, што је мање за 18 или 6,7 одсто у односу на исти период прошле године, рекао је данас начелник Сектора криминалистичке полиције Бојан Дабић.

"Расвијетљено је 49 кривичних дјела, и то из текућег периода 46, а из претходног три", рекао је Дабић на конференцији за новинаре.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Требиње Петар Козјак констатовао је да је у протеклих девет мјесеци евидентирано 239 прекршаја нарушавања јавног реда и мира, што је за 4,8 одсто мање у односу на исти период лани.

Он је рекао да се највећи број прекршаја односи на тучу и физички напад, најчешће у угоститељским објектима.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Козјак је навео да је евидентирано 296 саобраћајних незгода, што је за 8,9 одсто мање.

"Укупно је евидентирано 11.666 прекршаја из области безбједности саобраћаја. Из саобраћаја су искључена 1.062 возача", рекао је Козјак.

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је да су активности у протеклих девет мјесеци биле усмјерене на спречавање недозвољене трговине дроге, акцизне робе, као и смањење броја саобраћајних незгода, и истакао да ће бити настављене, са фокусом на заштиту дјеце као најугроженијих учесника у саобраћају.

"Базираћемо се и на проблем малољетничке делинквенције и у сарадњи са педагозима покушаћемо да што више презентујемо ову тематику, да би се више водило рачуна о томе гдје се наша дјеца налазе и у каквом се друштву крећу", рекао је Лакета.