PK-Maris-1 BANJALUKA | Plesni klub „Maris“ iz Trebinja proglašen je najboljim plesnim klubom na takmičenju u modernim plesovima „Vinter open 2014“ koje je proteklog vikenda održano u Banjaluci.
„Marisovci“ su, među 32 plesna kluba iz 11 zemalja iz okruženja i 1000 takmičara, koliko ih je bilo na banjalučkom plesnom podijumu, osvojili prvo mjesto u šest kategorija.
Nemanja i Nikola Đerković su u kategoriji „brejk dens solo“ i „brejk dens duo“osvojili prva mjesta, a Nemanja, koji je i najmlađi član „Marisa“ proglašen je i najboljim solo takmičarom.
Tri „hip-hop“ grupe, mala, mlađa i juniori osvojili su takođe po prvo mjesto, a grupa juniora je proglašena i najboljom grupom na takmičenju.
Slaviša Sredanović, vođa Plesnog kluba „Maris“ ističe da su ovo najuspješniji i naznačajniji dosadašnji rezultati trebinjskih plesača. „Ostvarili smo veoma značajan uspjeh. Mnogo nam znači da smo mi kao ekipa, među toliko ekipa i učesnika, proglašeni najboljima. Mnogo vježbamo i radimo, a prvenstveno volimo ples, što je glavni razlog našeg uspjeha“, rekao je Sredanović.
„Marisovci“ se sada pripremaju za godišnji koncert koji će se tradicionalno održati krajem decembra ove ili početkom naredne godine.
D.R.