plivaci-sarajevo.jpg (281 KB)

Чланови Пливачког ватерполо клуба „Леотар“ освојили су 10 медаља - једну златну, три сребрне и шест бронзаних - на Међународном пливачком митингу „Челенџ куп Нови Град 2019“, који је одржан у Сарајеву у организацији Пливачког клуба „Нови Град“.

Златну медаљу освојила је Марија Куртовић у дисциплини 25 метара леђно, која је награђена и пехаром као најбоља пливачица у старосној категорији 2011/2012. годиште.

Сребрне медаље освојили су Милош Ћеранић у дисциплини 50 метара делфин, Сара Ратковић -100 метара леђно и Марија Куртовић - 25 метара слободно, док су бронзани били: Милош Ћеранић у дисциплини 50 метара леђно, Марија Куртовић - 50 метара слободно, те Невена Куртовић, Хелена Јовановић, Ана Станковић и Сања Кривоглав у штафети 4x50 метара слободно.

Боје овог требињског пливачког клуба представљала су двадесет три пливача.

На такмичењу у Сарајеву учествовало је и дванаест пливача Клуба водених спортова „Леотар“, а посебно су се истакли Урош Кундачина са четири и Хелена Лакић са двије освојене медаље.

Урош се „окитио“ златом у дисциплини 100м прсно, сребрене медаље освојио је у дисциплинама 50м прсно и 50м делфин док је бронзану медаљу освојио у дисциплини 100м мјешовито.

Хелена Лакић освојила је злато на 50м леђно, док је у дупло дужој дисциплини 100м леђно освојила сребрену медаљу.

На овом такмичењу учествовало је 29 клубова из Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе, са близу 500 пливача у мушкој и женској конкуренцији, а требињски пливачки клубови били су најбољи међу учесницима из Републике Српске.