20150925_131929

БАЊАЛУКА │ Протеклог викенда у Бањалуци је одржано Свјетско првенство за наде и Отворено балканско првенство за све узрасне категорије у борилачкој дисциплини џију џица.
Чланови Џију Џица клуба Леотар освојили су три медаље, двије сребрене и једну бронзану. Бронзану медаљу на свјетском првенству за наде освојио је Милован Милић, борећи се у дисциплини, кадети до 66 килограма. Сребрене медаље на Балканском шампионату освојили су Јелена Новчић у конкуренцији јуниорки у дисциплини до 70 и Василије Гудељ у категорији кадета до 81 килограма.
Имао сам пет напорних борби, остварио четири побједе, против репорезентативаца Пољске, Русије и Румуније, али сам поражен од првака Русије у полуфиналу. Међутим, ја сам задовољан“, каже Милован Милић.
Била сам на прагу злата али један мој ударац увјерио је судије да је то било за дисквалификацију и у финалу сам поражена“, каже Јелена Новчић. Василије Гудељ је у финалу добио ударац у стомак, а након љекарске интервенције одлучено је да не може наставити меч. „Иако сам био способан да меч наставим, судија је другачије одлучио. Жао ми је, био сам спреман за злато, али судија је био другачијег мишљења“ истиче Василије Гудељ.
Веома смо задовољни одличним резултатима наше екипе. Поред ових медаља неколико младих такмичара било је на прагу освајања одличја. Све нас то увјерава да смо на добром путу да и у наредним годинама освајамо медаље на најзначајнијим такмичењима“, каже тренер Џију џица клуба „Леотар“ Лазар Вучковић.
Р.М.