memorijal-ljubinko-aksam.JPG (230 KB)

Омладинска школа Фудбалског клуба „Леотар“ данас је домаћин 12. меморијалног турнира „Љубинко Акшам“.

Турнир за младе фудбалере ове године окупио је 16 екипа из региона, старосне категорије 2009. годиште, а традиционално се организује у знак сјећања на требињску фудбалску наду Љубинка Акшама, који је прије 23 године трагично настрадао од удара грома на стадиону у Полицама.

„Тај момак је требао да дохвати звијезде, надамо се да ће неко од ових дјечака учинити то у његово име“, поручио је отварајући турнир предсједник Управног одбора ФК „Леотар“ Гордан Мишељић.

Делегација клуба положила је цвијеће испред спомен-плоче Љубинку Акшаму на стадиону „Полице“.

memorijal-ljubinko-aksam-2.JPG (170 KB)

Тренер у Фудбалском клубу „Леотар“ Олег Ћурић каже да је и ове године турнир окупио тимове из БиХ, Србије и Црне Горе, међу којима су и омладински погони реномираних клубова региона.

„Осјећања су увијек помијешана: с једне стране, ово је тужно присјећање на нашег фудбалера који је на овом стадиону страдао октобра 1996. године. С друге стране, срећни смо што 12. пут у спомен на његово име успијевамо да организујемо један од најбољих турнира у региону“, казао је Ћурић.

memorijal-ljubinko-aksam-1.JPG (250 KB)

Београђани најбољи на меморијалу

Побједник 12. међународног меморијалног турнира „Љубинко Акшам“ је екипа Школе фудбала „Блу старс“ из Београда, која је у финалу побиједила мостарски „Вележ“ резултатом 2:0.

memorijalni turnir u fudbalu ljubinko aksam (4).JPG (193 KB)

У утакмици за треће мјесто тим „Херцег-Новог“ славио је са убједљивих 5:0 против младих фудбалера ФК „Сутјеска“ из Никшића.

За најбољег играча турнира проглашен је Небојша Грујић из Школе фудбала „Блу старс“, његов тимски друг Вукашин Ђорђевић постигао је највише голова на турниру, док је најбољи голман меморијала Вук Глоговац  из екипе „Херцег-Новог“.