Kisa2 BANJALUKA | Kiša, ponegdje i obilnija, sutra se očekuje u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, a meteoalarm je za trebinjsku, mostarsku i livanjsku regiju izdao narandžasto upozorenje.Republički hidrometeorološki zavod navodi da će jača kiša padati na jugu i zapadu, gdje se očekuju i obilnije padavine sa pljuskovima i grmljavinom.
Zbog kiše i vjetra meteoalarm je upozorio na opasno vrijeme za trebinjsku, mostarsku i livanjsku regiju.
Žuti meteoalarm izdat je za ostala područja u Srpskoj i FBiH i upozorava na potencijalno opasno vrijeme. Za regiju Banjaluka prognozirani su kiša i vjetar, a za ostale samo kiša.
Slab istočni i sjeveroistočni vjetar duvaće na sjeveru. Jutarnja temperatura vazduha od 4 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.
Meteorolozi i za naredne dane najavljuju padavine, kišu u nižim, a snijeg i susnježicu u višim predjelima.
Jača kiša u utorak će padati na jugu i jugoistoku, a na sjeverozapadu će biti najhladnije, pa će u višim predjelima na tom području padati snijeg i susnježica. Slično vrijeme očekuje se i u srijedu; jedino će na jugu tokom dana biti suvo sa sunčanim periodima.
Prema prognozi meteorologa, u četvrtak će biti pretežno oblačno i tmurno, slaba kiša ponegdje će padati na sjeverozapadu i sjeveru, a na jugu će biti suvo i sa sučanim periodima, ali će do večeri uz naoblačenje opet početi kiša.
Srna