Требињац Мијат Гаћиновић донирао је 10.000 евра Граду Требињу за превенцију пандемије новог вируса корона, рекао је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

mijat-gacinovic.jpg (143 KB)

Ћурић је казао да је овај гест прослављеног фудбалера, младог и успјешног човјека, за свако дивљење, због чега је Мијат, како је рекао, још једном показао да није заборавио своје Требиње ни у времену глобалне борбе са новим вирусом корона.

„Желим да му се захвалим у име свих грађана Требиња и у своје лично име. Средства ћемо искористити за помоћ најугроженијим категоријама становништва, којима је свака помоћ увијек добродошла“, навео је Ћурић.

Он је позвао све Требињце који су у могућности, да подрже рад свих дежурних служби, чији су радници, малтене, 24 часа на терену.

„Заједно смо у борби против вируса корона, из тога разлога #останикодкуће“, поручио је Ћурић.

Ћурић је посебну захвалност упитио привредницима који су најавили донацију три респиратора за требињску Болницу, али и представницима свих медија који извјештавају из Требиња.

Прослављени фудбалер, који брани боје њемачког „Ајнтрахта“ из Франкфурта, градоначелнику је послао и видео у коме поздравља све Требињце, позивајући их да поштују све препоруке надлежних органа.

„Поздрав свим мојим Требињцима и људима у региону. Желим овом приликом да позовем све, поготово млађе генерације, да поштују процедуре надлежних органа и заштите све око себе. Много је важно да у овој борби будемо сложни, да побиједимо и да се што прије вратимо уживању у љепоти нашег наjљепшег града. Чувајте се и чувајте људе око себе“, рекао је Гаћиновић у видеу.

На подручју Требиња нема регистрованих случајева инфекције вирусом корона, а у кућној изолацији налази се 352 наших суграђана.