IMG_0599.jpg (89 KB)

И поред пораста броја обољелих од вируса корона, Штаб за ванредне ситуације Града Требиње неће доносити нове мјере у односу на закључке Републичког штаба за ванредне ситуације, уз инсистирање на појачаном раду контролних органа у нашем граду.

Ово је данас новинарима саопштио градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације Града Требиња Мирко Ћурић, образлажући закључке са јучерашњег засједања.

„Наш Штаб је јуче засједао, нема нових мјера, инсистирали смо да градски контролни органи појачано проводе контролу, а све у складу и са мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације. И поред повећаног броја обољелих, у Болници Требиње није критична ситуација, а ми смо послали захтјев према ресорном министарству и Републичком штабу, како би, у случају потребе, били кориштени и болнички капацитети у Невесињу и Фочи, јер ниједан пацијент не смије остати брз пружене услуге“, нагласио је Ћурић.

Он је апеловао на грађане да буду одговорни и да поштују епидемиолошке препоруке.

„Морамо сви да поведемо рачуна о понашању према упутствима епидемиолога, ово није политика већ борба за здравље свих нас и неопходно је да поштујемо све прописане мјере. Већина грађана поштује мјере, хвала им на томе, уз наду да ће у наредном периоду епидемилошка ситуација у цијелој РС бити боља“, рекао је Ћурић.